Utställningar 2024

  •  29/3-7/4      NVSK Konstrunda- Maria Montelius-Grifo´
  •  20/4-5/5      Kajsa Dahl, Malin Leijonberg, Weronika Hagerling
  •  25/5-9/6      Hans Ekbladh
  •  27/7-11/8     Elisabeth Brenner Remberg
  •  24/8-8/9       SAG Scanian Art Group
  •  21/9-6/10     Temautställning "Strimmor av hopp"
  •  26/10-10/11  Jurybedömd 30x30
  •  30/11-15/12  Julsalong

  25/5-9/6 Hans Ekbladh

  Hans Ekbladh är autodidakt bildkonstnär och skulptör, född 1961 i Kristianstad Skåne. Har varit verksam inom konst och scenografi sedan 1984. Har bland annat arbetat med filmer som Arn, Hamilton, Jönssonligan, Strul, The girl with the dragon tattoo för att nämna några. Tv-reklamer bla Gevalias Oväntat besök och happenings i Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Stockholm. Arbetade med H&M 50-års jubileum och Inwear & Matinique. Arbetade även med dekoren till olika utställningar på museer, som Sveriges Historia på Historiska och Nordiska museet i Stockholm.

  På Jämtli museum i Östersund var han med och byggde dekoren till en befintlig utställning. Arbetade även med dekoren till Utan Gränser, en vandringsutställning som visades på många olika ställen i Sverige.

  Hans drev sin firma Konst & Inredningsbetong i 25 år, där han arbetade med inredning och skulpturer i betong.


  Hans konst präglas av ett lekfullt och fantasifullt förhållningssätt till material och teman. Hans användning av betong i både funktionella och konstnärliga sammanhang, visar på en stark känsla för design och en vilja att experimentera med olika material. Upptäckten av mikroballonger som ett sätt att lätta upp betongen och införliva bubblor i hans arbete, har blivit ett kännetecken för hans stil.


  Hans målningar är fulla av infall och humor, ofta med gestalter eller djur som blåser bubblor eller omges av dem. Detta motiv fungerar som en metafor för den mänskliga upplevelsen och representerar glädjens flyktiga natur och livets bräcklighet. Hans arbete är både engagerande och tankeväckande och bjuder in tittarna att fundera över djupare betydelser och känslor.

  Hans utbud av stilar avslöjar en mångsidighet och anpassningsförmåga, som är avgörande för hans konst.

  Sammantaget speglar Hans konst en djup nyfikenhet på material och den mänskliga upplevelsen. Den är fantasifull, lekfull och tankeväckande och bjuder in tittarna att komma in i en värld av bubblor och fantasier.