Lisbeth Cedwall

Lisbeth Cedwall är född i Höganäs och tillbringade sina första år där. Genom åren har jag deltagit i många olika utställningar i Sverige och utomlands. Bl annat i New York, Berlin och inte minst Paris, där jag deltagit i flera separata såväl som samlingsutställningar. 
Oftast målar jag efter en viss känsla. Först tecknar jag upp en skiss som jag snabbt färglägger. Sedan suddar jag ut och förstör bilden. Därefter bygger jag upp bilden igen med många tunna färglager. Detta gör att de många bottenfärgerna lyser igenom.

                                                                                   Mer info...

Malin & Ulfmelvin Fjellström

Vi bor i Maglaby vid Söderåsens kant. Inspirerade av naturen i vår närhet har vi börjat med hantverk och tillverkar djur i naturmaterial. Vi började med får och vildsvin, som finns i rikliga mängder häromkring. Då vi tyckte det var så roligt och fantasieggande så har familjen efterhand utökats med fler arter. Vi arbetar i krollsplint, läder, trä och terracotta. Krollsplinten är vårt utgångsläge och signum, med det som bas låter vi fantasin flöda. Varje djur skapas helt för hand vilket gör att alla också får sin egen personlighet.

Vi arbetar annars med inramning av konstverk, foto mm. Vi tillverkar ramar, hopfällbara podium och ibland möbler efter beställning, i vårt snickeri. Vi åtar oss även att hänga konstutställningar.

                                                                                   Mer info...

Dagmar Glemme

Universums magiska kraft, dess rörelse och ljusfenomen, kosmos okända värld, kretsloppet, mytologin, evigheten...
Det är det outforskade, bortom tingens ordning, som sätter fart på konstnär Dagmar Glemmes ständigt flödande kreativitet och fantasi.

Född i Polen och uppvuxen i Tyskland, kom 1973 till Sverige och har sedan dess haft över 300 utställningar i Sverige och internationellt.

Det senaste decenniet har hon arbetat mycket med glaskonst. Från glasbruk i Murano, vidare till Kosta Boda, men idag är det i Micke Johanssons studio i Nybro som Dagmar blåser sitt glas i Graalteknik.

Text från jubileumsboken om Konstrundan

                                                                                   Mer info...

Ann-Marie Grind

Ann-Marie Grind är utbildad arkitekt och alternativterapeut. Måleri har alltid varit en källa till inspiration för Ann-Marie och sedan 2008 har hon hängivit sig åt att utveckla sitt  eget måleri och att genom kursverksamhet dela med sig av sin rika kunskap inom detta område.

Ann-Marie målar huvudsakligen abstrakt, där färgernas samspel är det som inspirerar henne. Ibland anar man hennes bakgrund som arkitekt då hus i fantasifulla former dyker upp på hennes målningar.

Ann-Maries egna ord:   "Jag ser mitt konstnärskap som ett ständigt utforskande i form och färg. Min ledstjärna i måleriet är att följa och uttrycka det som skapar glädje, inspiration och närvaro i nuet"

                                                                                   Mer info...

Erik Grind

Konstnär, musiker, silversmed och pedagog. Erik har studerat mandalamåleri och visionärt måleri i USA, Bali och på Vienna Academy of Visionary art. Har sedan 2008 hållit kurser i mandalamåleri i Sverige, Toscana, Marocko och Skottland.  Eriks måleri kännetecknas av noggrant utarbetande av detaljer och en strävan efter en inre lyskraft  i motivet. 

”Min största glädje i livet är att skapa skönhet genom olika konstnärliga uttrycksformer och att väcka den skapande glöden i hjärtat på mina medmänniskor. För mig är mandalamålning ett underbart sätt att, inom den enkla strukturen cirkeln kring ett centrum, skapa en obegränsad mängd variationer av former och färger.”

                                                                                                Mer info...

Rita-Li Hedelin

Rita-Li målar på allt under sin konstnärliga resa.

"Mitt måleri är en resa i tiden. Stenar – hårda, kalla och tunga att bära, liknar sorgens ansikte. Stenarna talar till mig. Som i en målarbok fyller jag i det jag ser, ger dem själ, värme och liv. Skapelseakten blir ett slags mirakel som tar sin boning i kropp, själ och ande."

_Jag har målat på allt i min väg; på diabas, bark, rostig metall, masonit, egentillverkat papper, bananblad, glasskivor, keramik och sandsten.
Text från jubileumsboken om Konstrundan

                                                                                                Mer info...

Olle Hellmouth 1921 - 2005

Silversmeden Olle Hellmouth var född i Stocholm, men bodde i Utvälinge är välkänd av många konstrundebesökare. Han hade otroligt stort tekniskt kunnande och utarbetade en egen teknik och ofta tillverkade sina egna verktyg. Han kombinerade ofta sina silverarbeten med svartek, alltså ek som legat på havets botten i hundratals år. I hans produktion ingick smycken, bruksföremål och beställningsverk från institutioner och företag.

Christel Khan

Leran står för harmoni och den grundar mig, leran skapar balans och glädje. Mina keramiska verk är byggda, de är unikat i stengods vilket gör dem väldigt hållbara.

Skulpturerna är frimodellerade bronsoriginal eller i stengods. Bronserna gjuter jag själv i ciré perdue. Att gjuta en bronsskulptur är ett gammalt hantverk med många moment. När jag modellerar så tänker jag inte, att tänka är att inte vara närvarande, att tänka är att stoppa flödet.

                                                                                                Mer info...

Tomas Montelius

Jag arbetar med fotokonst – En process i ständig utveckling.

Bilder har jag ställt ut sedan mitten av 60-talet. Sedan 1997 har fotokonsten blivit allt mer överskuggande… 

Jag finner inspiration i små detaljer eller kanske i en gammal mossig sten men det förekommer förhållandevis ofta att människor och djur får stå modell.

Efter ett långt liv som press-, och teaterfotograf finns det många källor i arkivet att ösa ur även om merparten är nyproducerade.

                                                                                   Mer info...

Maria Montelius-Grifo´

Jag målar i olja på duk, alltid med kniv. aldrig med pensel.
Ljuset är min största inspirationskälla, både det i naturen och i det inre.  Försöker fånga känslan av att vara närvarande mitt i allt.  I vissa målningar kan man ana ett landskap och gestalter kan framträda efter en stunds betraktande. Det handlar alltid om inre landskap, dit man kan vandra i fantasin och drömma sig bort, eller hitta hem.

                                                                                   Mer info...

Tim Timmey Nedrup

Jag är en konstnär baserad i Helsingborg, Sverige, specialiserad på graffiti och konst. Jag målar allt från tavlor på duk, till stora väggmålningar. Tar även uppdrag att måla interiör- och exteriörkonstverk i privata hem eller i affärer och på väggar runt staden. 

Jag har arbetat tillsammans med företag som Helsingborgs Bryggeri, Comfort Hotel, IKEA, Helsingborgs Hem, Helsingborgs Stadsteater, PNO, Djurparken i Helsingborg, Sommarteater på Krapperup och många fler.

Några av mina senaste projekt är Spring Remake i Stockholm,  ArtstreetHBG, Skånes Fria Konstrunda och Spritan i Ödåkra där jag var en av utställarna. 

                                                                                   Mer info...

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera