Tidigare utställningar

Grafikutställning 19/6 - 4/7 2021

Gunnar Nilmén

Grafiken som konstart är fantastisk!

Ett möte mellan min kreativitet, min idé, grafikens olika material och hantverket fascinerar mig.

Att arbeta fram en bild i kopparplåten, att förväntansfullt själv trycka på ett fint papper och förhoppningsvis få ett bra resultat är oerhört spännande!

Jag jobbar mestadels med olika typer av koppargrafik, men även teknikerna collografi (limtryck), fotopolymer samt chine collée och jag gör bilder både i svartvitt och i färg.

Jag gillar att experimentera, framför allt när jag kan kombinera dessa olika tekniker.


                                                                                                  Mer info...    

Shaw Petronio 17/7-15/8 2021

Astronauts - fish without bicycles  –WOMEN OF POWER–

Shaw Petronio är en brittisk street / popkonstnär som bor och verkar i södra Sverige. Petronio växte upp i London under 70- / 80-talet med en fascination för science fiction och hiphop.

Efter att ha sett den banbrytande graffiti-dokumentären "Style Wars" i skolan (1983) började han måla graffiti med några klasskamrater. Även om han då inte var en produktiv graffitikonstnär – så kom stilen i denna genre senare att bli en inspiration i många av hans arbeten. Petronio studerade vid Central St Martins School of Art, under vilken tid han tyvärr blev hemlös och tvingades vända sig till husockupation som ett överlevnadsmedel. Medan hans liv blev alltmer instabilt blev det så småningom omöjligt för honom - både mentalt och ekonomiskt - att kunna slutföra sina studier. Han vände sig då till sina musikaliska färdigheter i flera år och tjänade sitt uppehälle som gatumusiker under dagarna och spelade på klubbar på kvällarna. Det tog flera år innan han kände sig inspirerad att måla igen och 1998 hade han sin första utställning (sedan hans konstskoledagar) i “La Brocca” i West Hampstead där han ställde ut en samling olje målningar. Hans stil vid den tiden var mörka halvfigurativa abstrakta dukar inspirerade av futurismen, 1930-talet och den schweiziska konstnären H.R. Giger. Hans comeback till konsten var kortvarig och 1999 gick Petronio tillbaka till sina studier och tog en master examen i interaktiva medier. Genom att kombinera sina konstnärliga talanger med dessa nya digitala färdigheter kunde han bygga en multimediekarriär inom allt från grafisk design, art direction, popvideor och animering. Från 2007 - efter att ha flyttat till Sverige - började Petronio producera konst igen. Detta genom att kombinera street, pop och contemporary art till sitt eget unika och ofta ”högljudda” språk.

                                                                                  Läs mer...


Kajsa Dahl 11/9-26/9 2021

–INGEN MANS LAND–

Jag heter Kajsa Dahl och är verksam konstnär inom bild och form. Jag är utbildad glasblåsare och driver företaget Kavatglas. Kavatglas står för lekfulla alster i glas à la Pippi Långstrump style!

Min konst, såväl glas som måleri präglas av lekfulla färger i djärva kombinationer under mottot:

”livet är nu och ska levas fullt ut!”

Jag är medlem i Växjö Konstrunda och min konstateljé finns sedan ett par år tillbaka i Gårdsby, en liten bit utanför Växjö.

Välkommen på ett besök om du har vägarna förbi!

                                                                                   Läs mer...